»Gezond zijn en gezond blijven«

De zorg voor het eigen welzijn moet altijd een prioriteit zijn. Zeker op dit vlak zijn de behoeften van mens tot mens zeer verschillend. Welke strategie past bij mij?

De bescherming van de gezondheid is het allerbelangrijkste.

Gezondheid is ons kostbaarste bezit. Wie niet meer helemaal gezond is, kan zich in het dagelijks leven geen 100% meer geven en valt in ernstige situaties zelfs uit op het werk. Een intacte gezondheid is dus de basis voor alle overige plannen, zowel in het beroepsleven alsook privé.

Daarom is het des te belangrijker om deze te beschermen en voorzorgen te treffen ingeval van ziekte. Iedereen wil toch zo snel mogelijk terug op de been zijn. Er zijn vele mogelijkheden om daar in te voorzien, maar deze zijn niet allemaal de juiste oplossing voor u. Natuurlijk helpt Willemot member of the OVB Group u ook hier om verstandige besissingen te nemen.

»Ik hou van dansen en leef gezond. Het liefst zou ik over 50 jaar nog steeds zo willen leven – en als vrolijke en fitte oma vlotte dansjes op de dansvloer willen maken.«

»Ik ben 26 en hou van dansen. Je kunt wel van mij zeggen dat ik gezond leef. Ik let goed op mijn voeding, sport graag en ben over het algemeen tevreden met mijn leven. Het is voor mij heel belangrijk dat dat ook zo blijft. Het liefst zou ik over 50 jaar nog steeds zo willen leven, en als vrolijke en fitte oma vlotte dansjes op de dansvloer willen maken. Het enige wat mij dit zou kunnen beletten zou een ongeval zijn of een zware verwonding. Helaas gebeurt dit vaak in de danswereld. Maar daar denk ik zelden over na. Om preciezer te zijn: daar wil ik helemaal niet over nadenken. Via een bevriende danseres kwam ik uit bij het profiel van Claire. Nietsvermoedend gaf ik commentaar op haar bijdrage over outdoor-fitness, toen er even later een berichtje in mijn postvak kwam ...«

Isabelle D., Namen

»Het is mooi om van dag tot dag te leven, maar men mag daarbij de gezondheid niet uit het oog verliezen.«

»Ik zag Nina’s profiel en zag op het eerste zicht dat zij haar leven net zo leeft als ik vroeger. Dan kan heel mooi zijn, maar men mag de toekomst daarbij niet uit het oog verliezen. Ik bood haar aan om een adviesgeprek met mij te hebben zodat ik haar enige richting kon geven in het verzekeringsjungle opdat zij zich kon verzekeren op een manier die bij haar leven past. Toen zij in eerste instantie sceptisch reageerde, vertelde ik haar over de voordelen die ik geniet als goed verzekerde hobby-atleet en hoe ik financieel adviseur werd bij Willemot member of the OVB Group.«

Claire S., financieel tussenpersoon

Het intake-gesprek

In het intake-gesprek kunt u uw financiële tussenpersoon leren kennen en uw wensen uiten. U kunt zelf bepalen of u een verdere samenwerking wilt. Dat is de eerste stap naar een goede verzekering. Vraag uw tussenpersoon alles wat u wilt weten.

»Ziektekostenverzekeringen zijn variabel: Er kunnen verschillende aanvullende verzekeringen worden afgesloten, al naar gelang de leefsituatie, het beroep, de leeftijd of de gezondheidstoestand.«

»In België hebben wij het geluk dat wij bij ziekte en ongevallen verzekerd zijn door middel van een wettelijk geregelde ziekteverzekering. Zo komt iemand niet in de lastige situatie terecht dat hij de kosten van een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis zelf moet betalen. Het vooruitstrevende systeem staat hierbij toe om te kiezen of men basisverzekerd of particulier verzekerd wenst te zijn, hetgeen meer mogelijkheden biedt om de verzekeringen individueel te regelen.«

Claire S., financieel tussenpersoon

Wettelijke en particuliere ziektekostenverzekeringen

In ons model gaat men uit van een basisverzekering en van individueel aanvullende verzekeringen. Er kunnen telkens verschillende aanvullende verzekeringen worden afgesloten, al naar gelang de leefsituatie, het beroep, de leeftijd of de gezondheidstoestand.« Zo kun je bijvoorbeeld beslissen om een buitenlandse ziektekostenverzekering af te sluiten of de eigen tanden te berschermen door middel van een aanvullende tandenverzekering.

De verschillende tarieven verschillen

De verschillende tarieven zijn vooral te verklaren door de regio waar men woont, de leeftijd van de klant, de gekozen franchise.
Als u wilt weten welk tarief het beste bij u past, dan adviseren wij u graag op een persoonlijke en deskundige wijze. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer

 

Ziektekostenverzekeringen in een overzicht

Wettelijke en particuliere beleggingsproducten zijn net zo individueel als uw leefsituatie. Wij zijn van mening dat een optimale ziektekostenverzekering op uw individuele behoeften moet zijn afgestemd. Als u alleen een basisverzekering afsluit, zijn enkel de basisbehoeften gedekt.

Hierbij een overzicht van de gangbare soorten ziektekostenverzekeringen:

Verplichte ziektekostenverzekeringAanvullende particuliere verzekeringen
  • Dezelfde verzekeringsdekking voor iedereen - mutualiteiten
  • Bijdrage op basis van solidariteitsprincipe
  • Van toepassing op alle inwoners van België
  • Hospitalisatieverzekering
  • Tandzorgverzekering

Premium selectie - Onze vertrouwde partners

Op de Europese markten zijn er veel aanbieders van financiële en verzekeringsproducten. Wij selecteren uit het grote aantal de sterke partners en onderhandelen vervolgens over de beste voorwaarden. De financiële tussenpersonen van Willemot member of OVB Group bieden u uit deze selectie de beste producten aan. Ervaar wie onze partners zijn en welke sterke punten zij meebrengen voor uw financiële en verzekeringsproducten.

Meer

 

Individuele oplossingen.

Tijdens het adviesgesprek leggen wij de passende financiële oplossing aan u voor, afgestemd op de individuele behoeften van elke klant. Hiervoor worden uitsluitend producten van eersteklas partners geselecteerd.

»Uiteindelijk wist mijn adviseur wat het verstandigste was in mijn situatie«

»Net als voorheen leef ik volgens het motto: Verwacht het onverwachte! Ik ben blij dat ik dat gesprek met Claire heb gehad, want ik had haar niet actief opgezocht. We hebben lang onze ervaringen uitgewisseld over sport en voeding en aan het eind wist zij wat in mijn situatie verstandig zou zijn. Een samenvatting van deze informatie gaf zij mij nog uitgeprint mee - zonder dat ze mij wat wilde aansmeren of iets wilde aanbieden waar ik aan vast zou zitten. Ik kan dus vrij beslissen welke opties ik voor mijzelf kies en daarmee ben ik nu definitief een paar stappen dichter bij mijn doel gekomen, om ook gelukkig en gezond te zijn na mijn pensioen.«

Isabelle D., Namen

Het vervolggesprek

Bij het vervolggesprek kijkt u samen met uw financiële tussenpersoon nog eens goed naar uw leefsituatie. Bij elke grote verandering is het verstandig om met uw adviseur van gedachten te wisselen zodat uw verzekering verder kan geoptimaliseerd worden.