Zonder grenzen – een internationale carrière bij OVB

Árpád Horváth is een Hongaarse financiële tussenpersoon bij OVB die in 2016 naar Frankrijk trok om zich professioneel verder te ontwikkelen. De stap was vooral in het begin niet gemakkelijk, maar uiteindelijk was dit het allemaal waard. Árpád is momenteel een succesvolle ondernemer die zijn droom in vervuling zag gaan en nog geen seconde spijt heeft van zijn beslissing.

Die niet waagt, die niet wint!

Als financieel tussenpersoon in Hongarije had Árpád op een gegeven moment het gevoel dat zijn vaderland niet genoeg mogelijkheden bood om zich te ontwikkelen. De Hongaarse markt was voor de altijd ambitieuze Árpád gewoonweg te klein en hij begon een zoektocht naar andere opties. “Het was toevallig dat ik er met een collega over sprak om naar Frankrijk te vertrekken. In die tijd was de markt voor financiële advisering in Frankrijk nog niet bepaald ontwikkeld, wij zagen daar een groot potentieel en ruimte om onszelf te ontwikkelen”, laat Árpád weten. Hij leerde Frans, reisde elke maand voor een paar dagen naar Straatsburg en legde daar de eerste contacten. In 2016 verhuisde hij uiteindelijk.

Moeilijk begin

Zijn eerste klanten moest Árpád in het Engels adviseren, omdat zijn Frans nog niet goed genoeg was. Dat was de eerste uitdaging; hij moest echter nog vele malen vaker uit zijn comfortzone komen voordat hij in Frankrijk echt voet aan de grond kreeg. Dat heeft hem echter niet ontmoedigd – integendeel. In de vreemde omgeving kwam hij tot de beste prestaties. Hij ontwikkelde zich professioneel verder en kon met succes een eigen team opzetten. Dat was volgens hem alleen mogelijk, doordat OVB zijn adviseurs zoveel vrije ruimte bood. “Het leukste aan mijn baan is om eigen baas te zijn en aan niemand verantwoording te hoeven afleggen.”

Think big!

Árpád is weliswaar tevreden, maar nog lang niet aangekomen bij zijn einddoel. Zijn plan en zijn visie zijn helder: hij wil verder groeien. En wie weet is Frankrijk niet het laatste land, waar hij zijn vleugels uitslaat. Dankzij OVB is dat namelijk mogelijk. “Als ik morgen naar Zwitserland wil, kan ik daar een team opzetten. Als ik iets zou willen beginnen in Italië of Roemenië, dan kan ik dat doen. Deze flexibiliteit is naar mijn mening een groot voordeel van het werken voor OVB, wat met name door jonge mensen zeer wordt gewaardeerd.