Groep jongeren in gesprek - Willemot OVB blog
Alles over jouw financiën

Onze blog

Hier lees je alles over financiën, verzekeringen en carrière. We geven je handige tips voor je dagelijks leven, melden nieuws uit de financiële wereld en geven je inzicht achter de schermen bij Willemot OVB.

Jonge vrouw op een scooter - backpacking in het buitenland

| OVB Belgium

Backpacking: hoe bereid je je voor?

Met een rugzak op de wereld rondtrekken is een droom van vele jongeren. Al backpackend nieuwe plekken, landen en culturen ontdekken is een geweldige ervaring. Je ervaart een gevoel van vrijheid dat moeilijk te bereiken valt met andere avonturen. Zo’n ervaring moet je wel goed voorbereiden als je niet wilt dat je trip in het water valt door vermijdbare, vaak financiële, tegenvallers. Lees verder en ontdek hoe je je trip kunt betalen en welke andere voorbereidingen je best op voorhand treft.

Samenwonend koppel op de zetel

| OVB Belgium

Samenwonen: wat moet je weten?

Samenwonen als koppel is een grote stap. De eerste grote uitdaging is natuurlijk het vinden van die eerste woning, maar het samenwonen zelf is nog spannender. Meubels, decoratie, huishouden, financiën, alles wat te maken heeft met het dagelijkse leven moet duidelijk worden besproken. We hebben het je gemakkelijk gemaakt en hier de belangrijkste punten opgesomd.

Een koppel denkt na over een gezamenlijke rekening

| OVB Belgium

Een gemeenschappelijke rekening: wanneer komt het van pas?

Als koppel deel je veel, vooral als je samenwoont. Geldt dat ook voor je financiën? Is het nuttig om een gemeenschappelijke rekening te openen voor gemeenschappelijke kosten? Waar moet je op letten? We tonen je alle voor- en nadelen en welke alternatieven er bestaan.

Sterke vrouw kijkt in de camera – onderhandelen over loonsverhoging

| OVB Belgium

De eerste loononderhandeling: handige tips & tricks

Je hebt nu al een tijdje die eerste echte job. Alles gaat goed, maar je hebt het gevoel dat je loon wel wat hoger kan. Voordat je aan de onderhandeltafel gaat zitten, denk je best even na. Hoeveel loonsverhoging kan je vragen? Wanneer is het beste moment? Hoe bereid je je voor? Lees hier enkele handige tips & tricks die je kunnen helpen op pad naar het gewenste salaris.

Vrouw in de supermarkt - inflatie

| OVB Belgium

Hoe haal je het meeste uit je geld

De prijzen van levensmiddelen en andere goederen zijn de afgelopen maanden voortdurend blijven stijgen. Voor vele gezinnen wordt het steeds moeilijker om op het einde van de maand alle rekeningen en de hoge consumptieprijzen te betalen. Wat zijn de oorzaken van de huidige prijsontwikkelingen en hoe kunnen we ons geld beschermen tegen de dalende koopkracht?

Lachende student - Beroepsopleiding

| OVB Belgium

Beroepsopleiding of verder studeren: wat past het best bij jou?

Wanneer je na hard werk je middelbaar diploma eindelelijk op zak hebt, wacht je één van de belangrijkste beslissingen van je nog prille leven: wat doe je nu? Vandaag zijn er ontzettend veel mogelijkheden en carrièrepaden waaruit je kan kiezen, maar deze ruime keuze maakt het er niet makkelijker op. Hoe weet je nu welke keuze het best bij jou past? Ga je voor hogere studies aan de universiteit, de hogeschool of kies je voor een beroepsopleiding? Hieronder overlopen we de verschillende voor- en nadelen van elke keuze en geven we je wat tips om je keuze makkelijker te maken.

Vrouw met een armprothese - arbeidsongeschiktheidsverzekering

| OVB Belgium

De arbeidsongeschiktheidsverzekering: hoe bescherm je je inkomen?

Wat doe je als je plots niet meer kan werken? Natuurlijk ben je in België gedeeltelijk beschermd en ontvang je een uitkering van de ziekenkas. Bij zelfstandigen en grote inkomens dekt deze echter slechts een gedeelte van je inkomen. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering kan je jezelf bescherm tegen een te groot inkomensverlies. Hieronder zetten we voor jou op een rijtje wat de arbeidsongeschiktheidsverzekering precies inhoudt en wanneer deze voor jou van toepassing is.

Een gloeilamp brandt en verbruikt elektriciteit - energieverbruik

| OVB Belgium

Stijgende energieprijzen: hoe bespaar je op elektriciteit?

De huidige energiecrisis en de stijgende inflatie in Europa zorgen ervoor dat alle prijzen - en vooral de energieprijzen - aanzienlijk zijn gestegen. Om goed voorbereid de winter in te gaan zijn er een paar dingen die je thuis kan doen. Enkele eenvoudige maatregelen kunnen ervoor zorgen dat je heel wat energie bespaart. We zetten hier enkele tips op een rijtje die je thuis kan gebruiken om je energieverbruik gevoelig te verminderen.

Gepensioneerde met lege portefeuille – voorzieningen voor je oude dag

| OVB Belgium

7 fouten bij het pensioenplan: hoe maak je de juiste financiële keuzes?

Heel wat mensen zijn ondertussen al tot de vaststelling gekomen dat hun huidig wettelijk pensioen niet volstaat om zonder zorgen oud te worden. De demografische veranderingen en de vergrijzing in Europa zorgen ervoor dat het huidige systeem niet langer houdbaar is. Zelf voorzien in een aanvullend pensioen wordt dus steeds belangrijker. Let wel op, want je kan al snel fouten maken die een grote invloed hebben op je aanvullend pensioen. Lees hier welke fouten je moet vermijden en hoe je voor jezelf financiële zekerheid opbouwt.