Financiële adviseurs van OVB delen hun ervaringen
Onze financiële adviseurs aan het woord

Succesverhalen van onze OVB-adviseurs

OVB zou niet bestaan zonder onze financiële adviseurs. Hun persoonlijke verhalen hebben over de jaren heen ons bedrijf gevormd. Daarom vinden we het belangrijk dat onze adviseurs zelf wat meer vertellen over hun dagelijkse leven bij OVB. Wat betekent het om een carrière te hebben in een internationale financiële groep? Hoe voelt het om deel uit te maken van het team van OVB? Welke waarden zijn belangrijk en wat maakt de job zo uniek? Lees hier enkele persoonlijke getuigenissen van internationale financiële adviseurs bij OVB.

De kern van onze dienstverlening is een sterk team

Stephan Maurer houdt van zijn job en koestert deze. Het belangrijkste voor hem en zijn team is daarbij de samenhorigheidsgedachte: samen aan visies werken, eerlijk en openhartig met elkaar omgaan, elke persoonlijkheid en cultuur welkom heten. Want een sterk team legt de basis voor de optimale advisering van onze klanten.

Uitdagingen als kans

Stephan is al sinds zijn jeugd klant bij OVB. In 2004 wordt de Oostenrijker zelf OVB-adviseur en besluit hij een paar jaar later, aan de opbouw van OVB Zwitserland mee te werken. De uitdaging, in een ander land beroepshalve een doorstart te maken, heeft hem altijd geïnspireerd. „Nadat ik voor Zwitserland gekozen had, was het mij volkomen duidelijk dat ik OVB Zwitserland zou opbouwen zoals ik dat voor ogen had. En dat heb ik gedaan“, vertelt Stephan. Opgeven en naar Oostenrijk terugkeren, was voor hem nooit een optie.

Ruimte voor tal van persoonlijkheden

Stephans passie voor reizen, diversiteit en culturen begeleidt hem reeds sinds zijn kinderjaren. Ook vandaag nog is hij gefascineerd door het internationale werk, de dynamiek en de multiculturele mogelijkheden die Zwitserland hem biedt. Met zijn rijk geschakeerd team laat hij daarmee het plezier gepaard gaan, met de meest uiteenlopende persoonlijkheden samen te werken en voor verdere ontwikkeling te zorgen. „Met het team brengt men deels meer tijd door dan met de eigen partner“, verklapt Stephan. „Iedereen respecteert iedereen, wij gaan familiair met elkaar om en delen dezelfde visie. Daardoor creëren wij een waanzinnige dynamiek en een fantastische spirit binnen de groep.“

Stephan Maurer, OVB Regionaal Directeur

Nieuwsgierig naar het werk als financieel adviseur?

Begin nu je carrière als financieel adviseur bij OVB en schrijf je eigen succesverhaal.

Zonder grenzen – een internationale carrière bij OVB

Árpád Horváth is een Hongaarse financiële tussenpersoon bij OVB die in 2016 naar Frankrijk trok om zich professioneel verder te ontwikkelen. De stap was vooral in het begin niet gemakkelijk, maar uiteindelijk was dit het allemaal waard. Árpád is momenteel een succesvolle ondernemer die zijn droom in vervuling zag gaan en nog geen seconde spijt heeft van zijn beslissing.

Die niet waagt, die niet wint!

Als financieel tussenpersoon in Hongarije had Árpád op een gegeven moment het gevoel dat zijn vaderland niet genoeg mogelijkheden bood om zich te ontwikkelen. De Hongaarse markt was voor de altijd ambitieuze Árpád gewoonweg te klein en hij begon een zoektocht naar andere opties. “Het was toevallig dat ik er met een collega over sprak om naar Frankrijk te vertrekken. In die tijd was de markt voor financiële advisering in Frankrijk nog niet bepaald ontwikkeld, wij zagen daar een groot potentieel en ruimte om onszelf te ontwikkelen”, laat Árpád weten. Hij leerde Frans, reisde elke maand voor een paar dagen naar Straatsburg en legde daar de eerste contacten. In 2016 verhuisde hij uiteindelijk.

Moeilijk begin

Zijn eerste klanten moest Árpád in het Engels adviseren, omdat zijn Frans nog niet goed genoeg was. Dat was de eerste uitdaging; hij moest echter nog vele malen vaker uit zijn comfortzone komen voordat hij in Frankrijk echt voet aan de grond kreeg. Dat heeft hem echter niet ontmoedigd – integendeel. In de vreemde omgeving kwam hij tot de beste prestaties. Hij ontwikkelde zich professioneel verder en kon met succes een eigen team opzetten. Dat was volgens hem alleen mogelijk, doordat OVB zijn adviseurs zoveel vrije ruimte bood. “Het leukste aan mijn baan is om eigen baas te zijn en aan niemand verantwoording te hoeven afleggen.”

Árpád Horváth, Financieel adviseur OVB

Succesvolle moeders – OVB zet een streep door het aldoor moeten balanceren

Voor Melinda en Anita is het laten samenvallen van carrière en gezin geen moeilijke spagaat, maar een dagelijkse realiteit. De beide collega’s hebben als succesvolle adviseurs bij OVB financiële onafhankelijkheid verworven.

Hoge eisen stellen aan de eigen toekomst

Melinda groeide op in een klein stadje op het Hongaarse platteland. Al van kinds af aan was zij enorm ambitieus en zij wist, dat zij niet voor een doorsnee carrière was geboren. Zij wilde meer, onafhankelijk en succesvol zijn. Maar het stadje in haar vaderland bood geen bijzondere perspectieven voor een carrière. Een uitweg voor haar was een studie “Economie” in Boedapest. Ook Anita kwam naar de hoofdstad om te studeren. Haar ouders konden haar niet financieel ondersteunen en dat was de reden waarom zij op zoek moest naar een bijbaan. Beide vrouwen hoorden van een studiegenote van de carrièremogelijkheden bij OVB.

Met veel ambitie op weg naar succes

Intussen werken Melinda en Anita al meer dan tien jaar bij OVB, beiden in een leidinggevende positie. “Ik heb bij OVB dat bereikt wat altijd al mijn doel was: financiële onafhankelijkheid”, aldus Melinda. “Voor ons allebei was het bovendien heel belangrijk om later voldoende tijd voor een eigen gezin te hebben. En dat, zonder er financieel flink op achteruit te gaan of afhankelijk van de partner te moeten zijn.”

Melinda Csányi, OVB District Manager

Wil jij je eigen succesverhaal schrijven?

Solliciteer nu en word financieel adviseur bij OVB!