Succesvolle moeders – OVB zet een streep door het aldoor moeten balanceren

Voor Melinda en Anita is het laten samenvallen van carrière en gezin geen moeilijke spagaat, maar een dagelijkse realiteit. De beide collega’s hebben als succesvolle adviseurs bij OVB financiële onafhankelijkheid verworven.

Hoge eisen stellen aan de eigen toekomst

Melinda groeide op in een klein stadje op het Hongaarse platteland. Al van kinds af aan was zij enorm ambitieus en zij wist, dat zij niet voor een doorsnee carrière was geboren. Zij wilde meer, onafhankelijk en succesvol zijn. Maar het stadje in haar vaderland bood geen bijzondere perspectieven voor een carrière. Een uitweg voor haar was een studie “Economie” in Boedapest. Ook Anita kwam naar de hoofdstad om te studeren. Haar ouders konden haar niet financieel ondersteunen en dat was de reden waarom zij op zoek moest naar een bijbaan. Beide vrouwen hoorden van een studiegenote van de carrièremogelijkheden bij OVB.

Met veel ambitie op weg naar succes

Intussen werken Melinda en Anita al meer dan tien jaar bij OVB, beiden in een leidinggevende positie. “Ik heb bij OVB dat bereikt wat altijd al mijn doel was: financiële onafhankelijkheid”, aldus Melinda. “Voor ons allebei was het bovendien heel belangrijk om later voldoende tijd voor een eigen gezin te hebben. En dat, zonder er financieel flink op achteruit te gaan of afhankelijk van de partner te moeten zijn.”

Werk en gezin – bij OVB geen tegenstelling

De wens om een gezin te vormen, is voor beide vrouwen uitgekomen. “Toen ik dertig was, leerde ik mijn echtgenoot kennen – wij waren en zijn collega’s. Niet veel later kregen we een dochter. Vanaf toen was niks meer zoals vroeger”, zegt Melinda, wier dochter inmiddels drie jaar oud is. Voor werkzame ouders is het tegenwoordig altijd een evenwichtsoefening om carrière en gezin onder één dak te krijgen. Een gedetailleerde planning en onderlinge afwisseling bij de ouderlijke plichten zijn daarbij bijna altijd een must. “God zij dank hoeven wij niet zoveel moeite te doen om alles afgestemd te krijgen. Mijn man werkt ook bij OVB, wij hebben allebei dus maximale flexibiliteit voor wat betreft onze privé-afspraken. Als onze tweejarige dochter bijvoorbeeld een voorstelling heeft op de kleuterschool, zijn wij er altijd samen bij aanwezig”, vertelt Anita.

Naast de flexibele werktijden kan men als vader of moeder ook altijd rekenen op begrip en ondersteuning van collega’s en leidinggevenden. “Anita en ik zijn ongeveer tegelijkertijd moeder geworden. Dat heeft ons allebei nog dichter bij elkaar gebracht. Bovendien hebben wij hartstikke fijne mensen hier op kantoor, zelfs enkele familieleden werken hier. Als grote OVB-familie heb je natuurlijk altijd voldoende potentiële babysitters ter beschikking”, zegt Melinda met een glimlach.