Financiële adviseur van OVB met sollicitant
Wij gaan vooruit

Ontwikkelingsmogelijkheden bij OVB

Bij OVB blijf je niet stilstaan. Elke financieel adviseur start met een uitgebreide opleiding waarna een gekwalificeerd en meerfasig carrièreplan wordt opgesteld. Blijven doorgroeien staat hierbij centraal. Ons carrièresysteem garandeert elke financieel adviseur dezelfde doorgroeimogelijkheden - ongeacht je achtergrond, leeftijd of geslacht. Het is geen leidinggevende die met zijn individuele beoordeling over jouw carrièrepad beslist, maar uitsluitend jouw persoonlijke prestaties. Met andere woorden: met voldoende inzet en de juiste vaardigheden, heb je alle kansen om te slagen bij OVB.

Start je carrière als financieel adviseur

Solliciteer bij ons en ontdek je nieuwe carrière!

Jouw OVB-carrièreplan

In ons carrièreplan doorloopt iedere financieel adviseur dezelfde carrièrestappen. Het bereiken van het volgende niveau is altijd verbonden met theoretische opleidingen, bijscholingen en praktische vereisten. Je start je carrière als financieel trainee en je werkt je na het verkrijgen van de nodige theoretische en praktische expertise geleidelijk op naar de volgende niveaus. Stap voor stap krijg je meer verantwoordelijkheden en neem je de leiding over steeds grotere teams. Als je liever geen team leidt maar je volop wilt concentreren op het begeleiden van klanten, hebben we ook een passend carrièrepad voor jou. Wat je ook kiest, je staat er nooit alleen voor. Jouw teamleader en je collega's zijn er steeds om je bij te staan, zowel professioneel als emotioneel.

Een financieel adviseur van OVB geeft een lezing

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden met het OVB-carrièreplan

Vergroot je kennis

Door middel van uitgebreide opleidingen en voortdurende bijscholingen wordt je vakkennis op het gebied van financiën en verzekeringen systematisch verdiept en up-to-date gehouden. 

Train je soft skills

Je sociale en persoonlijke vaardigheden worden ook getraind als onderdeel van het carrièreplan zodat je sterke en persoonlijke banden met je klanten kunt opbouwen. In latere stadia en bij hogere carrièreniveaus focussen we ook op leiderschapsvaardigheden.

Een hoger loon

Hoe beter je presteert, hoe hoger de beloning. Dit principe geldt ook voor je loon. Bij iedere trede van de carrièreladder die je beklimt, stijgt je loon mee. Uiteindelijk zijn het je tijd en inspanningen die je loon zullen bepalen

Meer verantwoordelijkheid

Hoe meer medewerkers voor jou werken, hoe meer verantwoordelijkheid. Zorg ervoor dat je team steeds zijn doel voor ogen heeft en zich daar comfortabel bij voelt.

Neem de eerste stap

Solliciteer nu en zet de eerst stappen op het pad naar succes.

Ons aanbod van opleidingen en bijscholingen

Wanneer je bij OVB aan de slag gaat als financieel adviseur, krijg je eerst een grondige opleiding waarin je een overzicht krijgt van alle basisinstrumenten die een professional in de wereld van financiën en verzekeringen nodig heeft. Daar stopt het echter niet. Op regelmatige basis krijg je de kans om seminaries, events en workshops te volgen aangepast aan je respectievelijke carrièreniveau en gegeven door zowel interne als externe experts. Op deze manier kan je je vaardigheden constant verbeteren en jezelf ontwikkelen.

Een goede opleiding als basis

Wanneer je start bij OVB leren we je alle basisbeginselen die je als financieel adviseur nodig hebt. Deze basisopleiding zorgt ervoor dat je je klanten steeds met deskundig advies kunt bijstaan.

Financiële adviseurs applaudisseren na een lezing

Voortdurende bijscholingen in financiën en verzekeringen

We willen onze klanten steeds op een zo goed mogelijke manier advies verlenen. Hiervoor is het belangrijk dat je alle financiële instrumenten goed kent en steeds op de hoogte bent van de laatste nieuwigheden. Daarbij is niet alleen specifieke productkennis belangrijk, maar ook kennis van de wet- en regelgeving die invloed heeft op de financiële en verzekeringsmarkt.

Een financieel adviseur van OVB geeft een presentatie voor een groep financiële adviseurs

Opleidingen met betrekking tot soft skills

Als financieel adviseur moet je niet alleen kennis hebben over financiële producten en verzekeringen. Zowel voor je klanten als voor je collega's ben je een vertrouwenspersoon die meeleeft en inspeelt op hun behoeften. Daarom trainen wij voortdurend je sociale en persoonlijke vaardigheden.

Financiële adviseurs van OVB op de trap

Verdere ontwikkeling tijdens het werk

Volgens ons is een goede mix van theoretische ontwikkeling en 'learning on the job' de optimale manier om jezelf professioneel te ontplooien. Elke werkdag als financieel adviseur is anders. Je leert automatisch omgaan met verschillende situaties en uitdagingen waardoor je voortdurend bijleert. Bovendien sta je er nooit alleen voor: je krijgt steun van je ervaren collega's en je manager.

  • Leer elke dag iets nieuws dankzij je gevarieerde werkdagen.
  • Als deel van je team oefen je je verantwoordelijkheidszin, sociale vaardigheden en leiderschapskwaliteiten.
  • In de omgang met klanten train je jouw soft skills, zoals empathie, openheid en communicatieve vaardigheden.
Een financieel adviseur van OVB geeft advies aan een klant

De voordelen van een zelfstandige activiteit

Als zelfstandig financieel adviseur bij OVB geniet je van alle voordelen die een zelfstandige heeft:

  • flexibele werkuren, voltijds of halftijds, in een sector met heel wat toekomstperspectief
  • mogelijkheid om veel te verdienen
  • praktijkgerichte opleidingen en bijscholingen op alle carrièreniveaus
  • ondersteuning door het lokale kantoor in Gent
  • werk op kantoor in je regio, of waar je wil
  • je bent verantwoordelijk voor je eigen succes
Een financieel adviseur van OVB is tevreden met zijn status als zelfstandige
Wil je meer weten over de ontwikkelingsmogelijkheden bij OVB?

Neem contact met ons op voor meer informatie.