Pensioenplan?

»Ik zou graag op het strand zitten en mijn boek schrijven«

Zorgeloos met pensioen – met het juiste pensioenplan.

De meeste mensen weten al heel precies wat ze met hun vrije tijd na hun pensioen willen doen. Eindelijk niet meer werken en tijd hebben voor de mooie dingen in het leven. Maar er zit wel een addertje onder het gras: het wettelijk basispensioen alleen is bij lange na niet voldoende om gedurende de oude dag de huidige levensstandaard te kunnen handhaven.

Vandaag de dag kom je er niet om heen om reeds vroegtijdig na te denken over een particulier pensioenplan. Klinkt als veel werk? Dat is het niet. Een paar goed gekozen maatregelen kunnen al iemand een zorgeloze oude dag bezorgen, zonder dat de huidige levensstandaard daarvoor flink hoeft te worden aangetast. Welk plan het juiste voor u is, kan u het best bepreken met uw financiële partner van Willemot.

»Thomas hielp mij om mijn onzekerheden voor mijn pensioenplan uit de weg te ruimen.«

»Ik heb Thomas afgelopen jaar leren kennen op aanraden van een vriend. Toen heb ik besloten om zelfstandige te worden en mij hiervoor voldoende te verzekeren.

Wij spraken met elkaar over mijn leefsituatie en mijn wensen. Het gesprek was heel aangenaam omdat Thomas naar mij luisterde en hier en daar doorvroeg. Na nog een paar gesprekken kon ik mijn onzekerheden over de te treffen maatregelen een plaats geven.

We werkten een strategie uit voor het afdekken van mijn risico's.«

Devos H., Hasselt

»Ik heb Jens gevraagd naar zijn wensen en zijn dromen.«

»Jens had verschillende dingen gehoord over pensioenplannen via zijn familie en zijn vrienden.

Hij had nog geen idee over wat hij zou kunnen doen. Ter voorbereiding op een strategie stelde ik hem wat algemene vragen over zijn leven, over zijn carrièreplannen en vroeg hem ook wat zijn uiteindelijke doelen waren.«

Thomas V., financieel tussenpersoon

Het intake-gesprek

In het intake-gesprek kunt u uw financiële tussenpersoon leren kennen en uw wensen uiten. U kunt zelf bepalen of u een verdere samenwerking wilt. Dat is de eerste stap naar een goede verzekering. Vraag uw tussenpersoon alles wat u wilt weten.

»Met mijn team heb ik voor Jens de ideale oplossing gevonden.«

Nadat ik de situatie en de wensen van Jens in kaart had gebracht, overlegde ik met mijn lokaal team over hoe wij Jens het best konden verzekeren.

Thomas V., financieel tussenpersoon

Pensioenplannen – een overzicht

Wettelijke en particuliere beleggingsproducten zijn net zo individueel als uw leefsituatie. Wij zijn van mening dat een optimaal pensioenplan afgestemd moet zijn op uw individuele behoeften. Er ontstaan veel gaten in het pensioenplan wanneer er enkel dekking is van de wettelijke pensioenverzekering. Hier is een overzicht van de gangbare soorten pensioenproducten:

wettelijke pensioenvoorziening

Aanvullende pensioenopbouw Uit beroepsactiviteit

Aanvullende privé Pensioenopbouw

Investeringen

 

Groepsverzekering / VAPW

Fiscaal sparen

Niet fiscaal sparen

 

VAPZ / IPT / POZ / RIZIV

 

Beleggingen

Uw pensioen – op zinvolle en passende wijze voor u gecombineerd.

De verschillende soorten hebben verschillende voordelen. Het is altijd zinvol om een intelligente combinatie te maken vanuit meerdere modellen. Zodat u nu reeds fiscaal profiteert en later een goed pensioen heeft. Het is zinvol om een belegging te kiezen die bij uw persoonlijkheidstype past: Wilt u hogere rendementen en accepteer u risico’s? Of heeft u liever meer garanties? De leeftijd vanaf wanneer u begint te sparen, is tevens van essentieel belang. Wij lopen met u alle belangrijke factoren door en stellen uw individueel pensioenplan samen.

Premium selectie - Onze vertrouwde partners voor uw pensioenvoorziening

Op de Europese markten zijn er veel aanbieders van financiële en verzekeringsproducten. Wij selecteren uit het grote aantal de sterke partners en onderhandelen vervolgens over de beste voorwaarden. De financiële tussenpersonen van Willemot member of the OVB Group bieden u uit deze selectie de beste producten aan. Ervaar wie onze partners zijn en welke sterke punten zij hebben voor uw financiële en verzekeringsproducten.

Meer

 

Individuele oplossingen

Tijdens het adviesgesprek leggen wij de passende financiële oplossing aan u voor, afgestemd op de individuele behoeften van elke klant. Hiervoor worden uitsluitend producten van eersteklas partners geselecteerd.

"Ik ben blij met mijn oplossing om mijn pensioen te dekken. »

Er zijn zoveel aanbiedingen van verzekeringsmaatschappijen. Ik verloor het overzicht. Hij heeft mij de voordelen van alle soorten voorzieningen goed uitgelegd. Ik begrijp nu waarin ik investeer. Bij het onderhoudsgesprek heeft Thomas mijn doelstellingen voor dit moment en voor later voor ogen, en hij geeft mij tips over hoe ik deze kan bereiken. Ik waardeer het aan hem dat hij op mijn vragen ingaat, zakelijk, begrijpelijk en competent.

Olivier V., Brussel

Het vervolggesprek

Bij het vervolggesprek kijkt u samen met uw financiële tussenpersoon nog eens goed naar uw leefsituatie. Bij elke grote verandering is het verstandig om met uw adviseur van gedachten te wisselen zodat uw verzekering verder kan geoptimaliseerd worden.