Work hard, play hard – maar alleen met de juiste strategie voor de toekomst

Jannis is een mens vol tegenstellingen: gedurende de week is hij een brave kantoormedewerker bij de evangelische kerk en in de weekenden toert hij als dj door de wereldgeschiedenis, treedt op festivals en in de beste clubs op, produceert muziek en heeft twee eigen radioshows. De allrounder laat zich voortdurend met de stroom meenemen, geniet met volle teugen van alle momenten, denkt er desondanks echter ook aan, zijn toekomst veilig te stellen.

Alle begin is moeilijk

Als teenager speelde Jannis zijn lievelingsliedjes op verjaardagsfeestjes en kreeg hiervoor veel lof. Vervolgens dacht hij erover na om van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij begon op te treden in jeugdcentra, bij examenfeesten en in de eerste clubs. „Aanvankelijk was het moeilijk voor mij om ergens te mogen optreden of om al helemaal een beetje naam te kunnen maken. Er was enorme concurrentie van andere dj’s”, weet Jannis zich te herinneren. Het was een lange weg vol obstakels voordat hij een netwerk en eigen naamsbekendheid had opgebouwd. Vandaag de dag is hij in de kunstenaarswereld bekend onder de naam dj Olde.

Met 30 alles al bereikt

Een rustige kantoorbaan door-de-week en vol gas in het weekend. Wat klinkt als een wat vreemde combinatie, is voor Jannis precies wat hij wil. „Ik heb in mijn leven te maken met grote tegenstellingen, maar dat geeft mij de noodzakelijke balans”, zegt de muzikant. Professioneel gezien is Jannis voor honderd procent geslaagd. „Ik ben net 30 geworden en heb bereikt wat ik mij altijd had voorgenomen”, zegt hij.  Hij rust desondanks nog niet op zijn lauweren. Hij schrijft voortdurend nieuwe songs, produceert muziek en onderhandelt met verschillende muzieklabels.

Zorg voor later begint niet pas als je op leeftijd bent

Het leven van een muzikant is boeiend en vol afwisseling, maar is echter geen garantie voor financiële zekerheid. Daarom is Jannis al vroeg begonnen om over zijn toekomst na te denken. Helaas hebben voor zover hij weet maar weinig jonge mensen zo’n ruime blik. „Mensen van mijn leeftijd vergeten meestal dat zij niet eeuwig jong zullen blijven. Voor mijn Radio Morning Show hebben wij eens een enquête gehouden rond het onderwerp “zorg voor later”. Ik was echt geschokt dat nog veel mensen jonger dan 30 in dit opzicht nog niks ondernemen.” Jannis daarentegen investeerde al in zijn eerste investeringsfonds toen hij nog 16 was. Via een oude schoolvriend kwam hij bij OVB uit. Eenmaal jarenlang klant, ontwikkelde zich op enig moment zelfs een zakelijke relatie, omdat Jannis ook begon evenementen voor OVB te organiseren. „OVB is niet alleen het bedrijf dat mij bescherming biedt voor de toekomst, maar werd meer en meer familie. Ik ben ongelooflijk blij dat ik zo’n betrouwbare partner aan mijn zijde heb.”